onsdag den 3. juni 2009

DVD titler - Juni 2009

VOKSEN

Across the universe (2007) Jude tager til USA i 1960'erne, hvor hippie-kulturen er på sit højeste med alt hvad den indebærer af anti-krigsdemonstrationer, rockmusik og fri kærlighed. Her møder han Lucy, og de to forelsker sig til op over begge øre. Men verden er i opbrud, og det er svært for de to elskende at holde sammen. Musicalen 'Across the Universe' er baseret på The Beatles' sangkatalog. Det er en kærlighedshistorie, som foregår i 1960’ernes USA – en turbulent tid med rock’n’roll, sociale protester og eksperimenter med stoffer. Mere end 30 Beatles-sange er vævet ind i plottet om to elskende, Jude og Lucy, og filmen er fyldt med referencer til tidligere Beatles-film Help!, A Hard Day’s Night, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine og Let It Be.

The black balloon (2008) Da Thomas og hans familie flytter, og han skal begynde på en ny skole, vil han bare leve som en almindelig teenager og passe ind. Men hans gravide mor må tage det med ro, og derfor har Thomas' far Simon overladt ansvaret for Thomas' autistiske storebror Charlie til lillebroderen. Med hjælp fra sin nye kæreste Jackie står Thomas nu over for sit livs største udfordring. Charlies mildt sagt usædvanlige krumspring sender Thomas ud på en følelsesmæssig rejse, der får alle hans fortrængte frustrationer over broderen op til overfladen. Vi følger en meget usædvanlig families hverdag og oplever glæde og sorg spundet sammen til en tragikomisk, hjertevarm og rørende filmperle. En historie om at passe ind, om at opdage kærligheden og om at acceptere sine nærmeste.

Gå med fred Jamil (2008) Jamil flygter som lille sammen med sin far fra Libanon til Danmark, efter at han har overværet drabet på sin mor. Det har traumatiseret ham, og han giver det skylden for alle de dårlige ting i sit liv. Da han som voksen finder ud af, at hans mors morder er en fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det, som hans far aldrig gjorde: at tage hævn og slå sin mors morder ihjel. Men i det øjeblik Jamil handler, udløser det en kædereaktion af hævn, og blodet kommer nu for alvor til at flyde i de københavnske gader.

Krig & fred (War & peace) (1972-73) Dette er en episk historie om kærlighed og tab og handler om de aristokratiske familier Bezuchov, Bolkonskij og Rostov og deres indblanding i historien under Napoleons invasion af Rusland. I BBC's prisbelønnede dramatisering af Lev Tolstojs klassiske mesterværk ser vi Oscar-vinderen Sir Anthony Hopkins i hovedrollen som den søgende Pierre Bezuchov. Morag Hood spiller den impulsive og smukke Natasha Rostova, og Alan Dobie spiller den tvære, men heltemodige Andrei Bolkonskij. David Swift spiller Napoleon, hvis beslutning om at invadere Rusland i 1812 får store konsekvenser for Pierre og familierne Rostov og Bolkonskij. Denne 15 timer lange serie var producenten David Conroys vision om at overføre Tolstojs fyldige karakterer og fortællinger til film. Med manuskript af Jack Pulman (Jeg, Claudius - som kan lånes på biblioteket: Disc 1; Disc 2; Disc 3; Disc 4; Disc 5) og instruktion af John Davies opnår David Conroys War & Peace superb skuespillerkunst, prisbelønnet design og enestående krigsscener.

Lain (1998-99) Lain. Layer 1-5; Lain. Layer 6-9; Lain. Layer 10-13

Lains ven Chiesa har begået selvmord. Dagen efter den tragiske handling oplever Lain, hvordan en klassekammerat bryder sammen efter at have modtaget en mail sendt fra Chisas adresse. Lain ved ikke, hvad hun skal tro - enten er der noget helt galt, eller også er der tale om en smagløs joke. Men da Lain også begynder at modtage mails, beslutter hun sig for at undersøge den opkoblede verden "The Wired" og må snart sande, at grænsen mellem vores verden og den digitale er papirstynd. Præcis som i den virkelige verden kan der ske mange mystiske ting i det spindelvæv af kabler, som kaldes for cyberspace!

Lars and the Real Girl (2007) Lars Lindstrom (Ryan Gosling) er en indelukket ung mand, der bor i en garage ved siden af sin brors hus. Han afslår konstant middagsinvitationer fra broderen Gus og dennes gravide kæreste Karin, og han formår også at ignorere tilnærmelser fra sin kollega, den søde Margo. Men så en dag annoncerer Lars stolt, at han har fundet kvinden i sit liv. Parret bliver straks inviteret til middag hos broderen, men da Lars dukker op, får Gus og Karin noget af et chok. Det viser sig, at Lars' nye pige en en full-size anatomisk korrekt sex-dukke, som han har bestilt på internettet. Men det, der gør situationen rigtigt ubehagelig er, at Lars ikke virker, som om han er klar over, at hun ikke er et rigtig menneske!

Quo vadis (1951) Vi befinder os i Romerriget år 64 efter Kristi fødsel. I hovedstaden Rom hersker der korruption under den skruppelløse kejser Nero (Peter Ustinov). På denne tid samles de første troende om en ny religion. En af dem er den smukke Lygia (Deborah Kerr), som begæres af den fornemme romer Marcus Vinicius (Robert Taylor). Sammen med hende oplever han de blodige kristenforfølgelser efter Roms brand.



Tom Jones (1997) Tom Jones lever livet efter at han som lille blev adopteret af en godsejer. Men efter en chokerende kærlighedsaffære bliver Tom smidt ud og er nødt til at finde lykken på egen hånd. Det bliver indledningen til en farverig historie om forføreren og eventyreren Tom Jones og hans strabadserende higen efter rigdom og kærlighed.
Vicky Cristina Barcelona (2008) Vicky (Rebecca Hall) og Cristina (Scarlett Johansson) er to amerikanske turister, der tager til Barcelona for at prøve kræfter med diverse kunst- og kulturoplevelser, for Europa er altså bare zuper in i øjeblikket, ved du nok. De støder lynhurtigt ind i den charmerende og indbildske Juan Antonio (Javier Bardem), der inviterer dem op på sit værelse til et glas vin og en aften med hed elskov. Vicky bliver frastødt, Cristina har nærmest allerede smidt bukserne, og for at gøre en lang historie kort: Vicky går alligevel og drømmer om Juan Antonio, der er en del mere spændende end hendes forlovede, mens Cristina hopper i kanen med ham og ender med at flytte ind i hans studie - sådan et har han nemlig, for han er naturligvis kunstner. For det ikke skal være løgn, dukker Juans sindsforvirrede ekskæreste Maria Elena (Penelope Cruz - hun vandt fortjent en Oscar, for bedste kvindelige birolle) også op og blander sig. Snart befinder Cristina sig i en besynderlig, velfungerende trekant, mens Vicky står på sidelinien og drømmer om det vilde liv. Filmen er instrueret af Woody Allen.

BØRN:

Far til fire - på hjemmebane (2008) Far og hans fire børn lever lykkeligt i det lille rækkehus, og den distræte Onkel Anders er lige så fjollet, som han plejer at være. Far er på teambuildingkursus med jobbet og kommer sent hjem hver aften. Da Far får stjålet sin pung, kommer han i større vanskeligheder, for i pungen ligger en tipskupon med 13 rigtige til en værdi af 280.000 kroner, som tilhører firmaets tipsklub. Lille Per og Onkel Anders vil finde lommetyven og Fars pung, men det viser sig at være sværere end som så. Imens er hjemmets vante rutiner gradvis ved at gå i opløsning. Ole bliver kæreste med skaterpigen Stella, Mie laver musikvideo med veninden Julie, og Søs bekymrer sig mest om, om Peter nu husker deres 2-års dag. Og midt i det hele bliver Per væk, og en eftersøgning sættes i gang.

Madagascar 2 (2008) Da newyorker-løven Alex første gang ser den afrikanske savanne, bliver han slået af en fornemmelse af déjà vu. Og det er ikke så underligt, for som unge blev han bortført netop herfra. Alex er kommet hjem! Egentlig ville han, zebraen Marty, giraffen Melman og flodhesten Gloria hjem til New York, men deres fly, som en flok foretagsomme pingviner fik flikket sammen af et gammelt vrag, når ikke langt fra Madagaskar, før det går galt. Strandet i Afrika finder de fire venner imidlertid ud af, at dette kan være det paradis, de har drømt om. Marty finder endelig ligesindede (og stribede) venner at flokkes med, Gloria finder en flot flodhest, og hypokonderen Melman opdager, at hans leksikalske viden om egne dårligdomme kommer ham til nytte som savannens medicinmand. Og Alex finder sin far og mor og opdager, at han er arving til tronen som løvernes konge. Så er det bare ærgerligt, at onkel Makunga har egne planer om arvefølgen, ligesom en vis hårdtslående pensionist fra New York endnu engang får skovlen under Alex. Du kan selvfølgelig også låne Madagascar 1 på biblioteket.

Narnia - prins Caspian (2008) det nyeste kapitel i C.S. Lewis’ udødelige fantasy-serie bliver Pevensie-børnene på magisk vis transporteret fra England tilbage til Narnia, hvor et spændende og farefuldt nyt eventyr og en endnu større prøve på deres tro og mod venter dem. Et år efter de utrolige begivenheder i Løven, heksen og garderobeskabet befinder Narnias konger og dronninger sig tilbage i det vidunderlige rige langt borte, blot for at opdage, at der er gået mere end 1.300 år efter Narnias tidsregning. Mens de har været borte, er Narnias gyldne æra sunket i grus. Narnia er blevet erobret af Telmarinerne og styres nu af den onde Kong Miraz, som hersker nådesløst over landet. De fire børn vil snart møde en spændende ny figur: Narnias retmæssige tronarving, den unge Prins Caspian, som er blevet tvunget til at skjule sig, fordi hans onkel, Miraz, planlægger at dræbe ham for at sætte sin egen nyfødte søn på tronen. Med hjælp fra en venlig dværg, en modig, talende mus ved navn Reepicheep, en grævling ved navn Trøffeljæger og en sort dværg, Nikabrik, sætter Narnianerne under anførsel af de mægtige riddere Peter og Caspian ud på en forunderlig rejse for at redde Narnia fra Miraz’ tyranni og give landet dets magi og storhed tilbage.

Robin Hood (1973) Selv i de ringeste af Walt Disneys tegnefilmværker er der funklende indfald, skrev afdøde filmkritiker Bjørn Rasmussen engang. Denne sandhed kan udmærket bruges på denne trods alt lidt svagere produktion fra en tid, hvor Disney syntes at være på vej til at give køb på kreativiteten. Alligevel er der ”funklende indfald” i den genfortalte historie om helten fra Sherwood, hvor de gode og onde optræder i dyreskikkelser, der passer til deres karaktertræk.


Wall-E (2008) Hvad hvis Jordens befolkning var nødt til at forlade planeten og tilfældigvis glemte at slukke den sidste robot? Efter århundreder af ensomt, rutinepræget arbejde opdager Wall-E, en pligtopfyldende robot, ved mødet med den elegante eftersøgningsrobot Eve, at han har en større skæbne foran sig end at indsamle skrald. Eve indser, at Wall-E uvidende har fundet en løsning på menneskehedens problem, og rejser tilbage ud i rummet for at rapportere til menneskene, der håber på at vende tilbage til Jorden. Wall-E tager efter hende på tværs af universet og får følgeskab på sin galakserejse af blandt andre en kakerlak og et heroisk team af utilpassede, funktionssvigtende robotter.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Jeg sætter megen pris på din præcise og tilstrækkelige omtale af hver film.
Var det muligt også at tilføje navnet på instruktøren ? Det er jo ofte den gode "forfatter" man går efter.