onsdag den 23. september 2009

DVD titler - September 2009/2

VOKSEN


Australia (2008) Instruktion: Baz Luhrmann. Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) rejser til en fjern udørk på det australske kontinent, hvor hun går i kompagniskab med en upoleret kvægdriver, the Drover (Hugh Jackman), for at redde den jord, hun har arvet. Deres indædte afsky for hinanden dæmpes, da Sarah pludselig står med ansvaret for en charmerende forældreløs dreng ved navn Nullah (Brandon Walters). Sammen med en utilpasset flok af løsarbejdere og småfarmere begiver de tre sig af sted med 1500 stykker kvæg tværs gennem Australiens bjergtagende, men nådesløse landskab. Under indflydelse af landets kraft og skønhed og forpligtelsen over for Nullah vokser Sarah med opgaven, og hendes anspændte forhold til the Drover afløses modstræbende af respekt, beundring og til sidst kærlighed. Men de når frem til Darwin, netop som den bliver bombet af japanerne, og Sarah og hendes umage ny familie bliver revet fra hinanden. For første gang i sit liv har Sarah noget at kæmpe for – de mennesker, hun elsker.
Baz Luhrman er kendt for bl.a. Strictly Ballroom - de forbudte trin; Romeo + Julie og Moulin Rouge. Alle film kan lånes på biblioteket.


Frost/Nixon (2008) Instruktion: Ron Howard. Oscar®-vinderen Ron Howard (Da Vinci Mysteriet, Apollo 13) har instrueret den spændende og hidtil ufortalte beretning om et af historiens mest uforglemmelige øjeblikke. Da den vanærede præsident Richard Nixon indvilligede i at lade sig interviewe af tv-stjernen David Frost, troede han, at det ville være vejen til at redde sit plettede ry. Men David Frost, der var på jagt efter seertal og et navn som seriøs talkshow-vært, viste sig også at blive en af Nixons mest frygtindgydende modstandere. Han tvang Nixon ud i en boksekamp på ord, som fuldstændigt ændrede folks opfattelse af politik. FROST/NIXON er en fascinerende og spændende historie om sandhed, ansvarlighed, hemmeligheder og løgne. Frank Langella og Michael Sheen leverer nogle imponerende portrætter.



Hvis man vil læse mere om Nixon og hans tid som præsident, kan det bl.a. anbefales at læse følgende titel: Nixon og Kissinger: magtens mænd af Robert Dallek, som selvfølgelig kan lånes på biblioteket. Vil man læse om mødet mellem Frost og Nixon, har David Frost skrevet om dette i: Frost/Nixon: Behind the Scenes of the Nixon Interviews.

Hjemmeside om Nixon:
The Richard Nixon Library and Birthplace Foundation




Maria Larssons evige øjeblik (Maria Larssons Eviga Ögonblick) (2008) Instruktion: Jan Troell. Skåne, begyndelsen af 1900-tallet: I en tid med stor social uro og fattigdom vinder den unge arbejderklassekvinde Maria et kamera i et lotteri. Maria er gift med den charmerende Sigge (Mikael Persbrandt), men hverdagen er hård, for Sigge har hang til alkohol og kvinder, og med en børneflok på 7 og for få penge er det ikke nemt at få det til at løbe rundt. Kameraet giver Maria mulighed for et pusterum i hverdagen, og gennem kameralinsen begynder hun at se verden med nye øjne. Men hendes nyerhvervede klarsyn bliver hurtigt en trussel for Sigge - men samtidig bringer det også den charmerende fotograf Pedersen (Jesper Christensen) ind i hendes liv. Jan Troell, som i sin tid gav os mesterværker som Udvandrerne og Nybyggerne (kan lånes samlet), har skabt et smukt episk tids- og kærlighedsdrama, baseret på virkelige hændelser, som viser den gamle mester i storform. Andre Troell-film som du kan låne på biblioteket er Hamsun og du kan på Filmstriben se Thomas Danielssons Troell-portræt Troells troldspejl

 



Frygtelig lykkelig (2008) Instruktion: Henrik Ruben Genz. Frygtelig lykkelig er en marsklandswestern. En dramatisk, komisk og grotesk historie om at sælge ud af sin moral for at opnå anerkendelse. Den unge københavnske politimand, Robert, bliver efter nogle dunkle hændelser i privatlivet forflyttet til en lille sønderjysk flække. Stillingen som landbetjent i Skarrild er ikke noget ønskejob, men en nødvendig mellemstation på vej tilbage til civilisationen i København. I den tilsyneladende fredsommelige udpost skal Robert vise, at han har styr på sit liv igen. Men de provinsielle regler og det lokale hierarki, som hersker på stedet, tvinger Robert ud på et skråplan, for livet er som bekendt ikke for nybegyndere – og da slet ikke på landet...
I 2009 vandt Frygtelig lykkelig 7 Robert Priser for årets film, årets instruktør, årets mandlige hovedrolle, årets kvindelige hovedrolle, årets manuskript, årets fotograf og årets sang. Den vandt også 6 Bodil priser og en sær-Bodil til komponisten Kåre Bjerkø for hans arbejde på bl.a. Frygtelig lykkelig.
Frygtelig lykkelig bygger på Erling Jepsens roman fra 2004 af samme navn og kan selvfølgelig lånes på biblioteket.


Gensyn med Brideshead (TV) (1991) Instruktion: Michael Lindsay-Hogg og Charles Sturridge. I Brideshead Revisited spiller Anthony Andrews og Jeremy Irons to unge mænd, som mødes på Oxford. Charles (Jeremy Irons) har hverken penge eller familie og bliver nær ven af Sebastian (Anthony Andrews). Han bliver mere og mere involveret i Sebastian's familie, som er katolikker i det protestantiske England. Vi følger begge de unge mænd gennem Charles' tilbageblik. Han er nu officer i den britiske hær og flytter med sit kompagni til et stort landsted. Det viser sig at være Brideshead, Sebastian's barndomshjem, hvorfra Charles har en hel række dejlige og dybe minder fra sine ungdomsår.
Brideshead Revisited blev i sin tid vist på Danmarks Radio med stor succes. Oprindeligt spurgte produceren Derek Granger skuespilleren Anthony Andrews, om han ville spille rollen som Charles Ryder, men Anthony syntes, at han passede langt bedre til rollen som Sebastian Flyte. Jeremy Irons var ellers Granger's første valg til rollen som Sebastian, men de to skuespillere byttede altså roller.
Gensyn med Brideshead bygger på Evelyn Waughs roman fra 1944 af samme navn og kan lånes på bibliotekerne.


Lad den rette komme ind (Låt den rätte komma in) (2008) Instruktion: Lasse Alfredson. Handlingen udspiller sig i Blackeberg, en snehvid forstad til Stockholm i 1982, hvor den 12-årige Oskar (Kåre Hedebrant) bor med sin fraskilte mor i et trist lejligheds-kompleks. Oskar er udsat for grov mobning i skolen af de lidt ældre børn Conny, Martin og Andreas. En dag flytter den nye pige Eli (Lina Leandersson) ind ved siden af. Oskar bliver opmærksom på hende, fordi han kun ser hende om natten i klatrestativet udenfor. I det hele taget er der noget på én gang mystisk og dragende ved hende - Eli omkranses ligesom af en aura af kulde, hendes duft er usædvanlig, hendes påklædning sparsom - men hun udviser varme og forståelse over for Oskar. Eli bor sammen med Hakan (Per Ragnar), en lidt ældre mand, som man antager er hendes far. Efterhånden går deres hemmelighed op for Oskar, da deres tilflytning falder sammen med en række bizarre mord. Men for Oskar er Eli stadig den eneste, han kan føle sig tryg sammen med.
Lad den rette komme ind bygger på John Ajvide Lindqvists roman og den kan selvfølgelig lånes på biblioteket.




Min bror er enebarn (Mio fratello è figlio unico) (2008) Instruktion: Daniele Luchetti. Brødrene Accio og Manrico vokser op i provins-byen Latina og er fanget i en tilsyneladende endeløs venten på en bolig. Accio studerer og synes i første omgang besluttet på at blive præst. Da han senere vender hjem, bliver han venner med en handler på det lokale marked med ekstreme højrefløjs tendenser. Manrico har i mellemtiden fået et job på en fabrik og er blivet aktivt medlem af fagforeningen. Han er ligeledes blevet forelsket i den smukke Francesca.



BØRN
(det vil snarest være muligt at reservere børnetitlerne på denne liste)



Hormoner, hængerøve og hårde bananer (Angus, Thongs and Perfect Snogging) (2008) Instruktion: Gurinder Chadha (Bedre end Beckham og Stolthed og brudgom). Georgia er på vej mod de 15 og praktisk talt voksen! Hun udser sig Robbie som potentiel kæreste - han er ny på skolen, en "lækker sex-gud" og medlem af bandet The Stiff Dylans. Uheldigvis kommer Robbie allerede sammen med Georgias ærkerival, en underskøn blondine ved navn Lindsay. Med hjælp fra sine velmenende, men uvidende, forældre, sin overpyntede kat Angus og sin pigegruppe The Ace Gang, sætter Georgia alt ind på at skaffe sig en kysseklar kæreste, så hun kan fejre fødselsdag med manér!
Filmen er baseret på bestseller-bogserien Hormoner, hængerøve og hårde bananer  og Bare rolig, jeg har gigatrusserne på! af  Louise Rennison.

Disco ormene (2008) Instruktion: Thomas Borch Nielsen. Bjarne er en ung regnorm, som er træt af at være nederst i fødekæden. Alle andre insekter regner orme for nul og niks. Bjarnes eneste fremtidsudsigt er en dødssyg karriere som mellemleder inden for kompostering. Bjarne ville ønske, at han aldrig var blevet født som orm. Men en dag falder Bjarne over en gammel discoplade, og Boogien går direkte i blodet på ham. Musikken hiver i ham, så han slet ikke kan få nok. Han bliver bare nødt til at danse.

Ingen kommentarer: