onsdag den 14. januar 2009

DVD-titler Januar 1

Der har beklageligvis været en længere pause på vores blog, men nu skulle tingene køre igen. Alle film som er indkøbt, vil blive nævnt på bloggen - også dem fra december. Vi tager lidt af gangen.

Away From Her (2006) Ægteparret Fiona (Julie Christie) og Grant (Gordon Pinsent) har levet i et lykkeligt og kærlighedsfuldt ægteskab i 50 år. Da Fiona viser tegn på alzheimer, lader hun sig frivilligt indlægge på Meadowlake, et plejehjem med speciale i sygdommen. Den første måned på plejehjemmet er det dog ikke tilladt med besøg, og Grant må derfor modvilligt tage midlertidig afsked med sin elskede hustru. Da Grant vender tilbage til Meadowlake, har Fiona svært ved at genkende ham, og hun er tilmed blevet forelsket i Aubrey (Michael Murphy), en anden mandlig beboer. Grant accepterer sin nye status som forsmået ægtemand og besøger hende dagligt, hvor han med stik i hjertet kan betragte Fionas kærlighed til Aubrey blomstre dag for dag. Aubrey forlader plejehjemmet, hvilket gør Fiona dybt ulykkelig, og hendes tilstand forværres hurtigt. I angst for Fionas liv kaster Grant sig herefter ud i sit livs største offer for at gøre sin kones sidste stund så lykkelig som overhovedet mulig.

There Will Be Blood (2007) There Will Be Blood er en storslået, episk beretning om skæbne, sammenhold, magt og olie, og ingen bør gå glip af den. Daniel Day-Lewis vandt en Oscar® (Bedste mandlige hovedrolle 2007) for sin rolle i filmen. Det er omkring århundredeskiftet og da Daniel Plainview får et tip om, at der er olie lige under ørkensandet i den californiske flække Little Boston, rejser han derud med sin lille søn, for at søge lykken. Men en ung præst, Eli Sunday (Paul Dano), prøver at spænde ben for dem, og udfordrer far og søn i deres ambitioner. Små konflikter vokser sig større og mens magten tager over, forsvinder alle menneskelige værdier som kærlighed, håb, sammenhold og drømme. There Will Be Blood er Paul Thomas Andersons storslåede og overvældende amerikanske familiesaga – en stor oplevelse for både syn og sanser, der er blevet hyldet af publikum og kritikere over hele verden.

Cry of the City (1948) Hovedpersonen i Cry of the City er Martin Rome (Richard Conte). Polititet er godt træt af ham. Han er en taber og er ikke bange for døden. Han er den store anti-helt i Robert Siodmaks mesterværk om lov og uorden. Historien stammer fra Henry Edward Helseths novelle og handler om en karismatisk New York-kriminel og hans nemesis, den stædige og sammenbidte detektiv Candella (Victor Mature), som jager ham med en neurotisk besiddertrang, som om han jagede sin egen onde tvilling. Cry of the City er et mørkt krimimelodrama, filmet on-location i New York i yppigt sort-hvid af en instruktør hvis navn er synonymt med den klassiske film-noir-æra.

Kiss of Death (1947) Nick Bianco, spillet af den altid glimrende Victor Mature, er en småforbryder, som ender i fængsel efter et juveltyveri. Han nægter at sladre om de andre medvirkende i tiltro til, at de vil tage sig af hans kone og børn, mens han sidder inde. Da han erfarer, at hans kone har begået selvmord, skifter han mening og ender med at blive benådet. Men en af dem, han har sladret om, den psykopatiske Tommy Udo (Richard Widmark), er ude efter ham og hans nye familie. Det er Widmarks debut og scenen, hvor han skubber en gammel dame i rullestol ned af en trappe, glemmer man ikke lige med det samme.

Night and the City (1950) Den franske filminstruktør, Jules Dassin, lavede under sit ophold i USA i 40'erne en række bemærkelsesværdige kriminalfilm i film noir-stilen – med The Naked City (1948) som den mest berømte og imiterede. Med Night and the City fortsætter han i samme stil, idet han har flyttet scenen fra New York til London. Richard Widmark er den småkriminelle amerikaner, Harry Fabian, der er desperat efter at gøre karriere i byens underverden.

Berlin Alexanderplatz (Miniserie) (1980)

Del 1-3; Del 4-6; Del 7-9; Del 10-12; Del 13-14; Bonusmateriale

Alfred Döblins roman Berlin Alexanderplatz blev filmatiseret allerede i 1931, med manuskript af forfatteren selv og med den ægte bykulisse som baggrund. I dag er det dog snarere Rainer Werner Fassbinders 15½ time lange TV-udgave, der huskes. En imponerende kunstnerisk bedrift, der samtidig holder et højt underholdningsmæssigt niveau hele vejen igennem. Miniserien, der også i sin tid blev vist på dansk tv, kan snildt ses på en weekend.

Control (2007) Den verdenskendte fotograf og musikvideo-instruktør Anton Corbijns spillefilmsdebut (åndeløst smukt fotograferet, naturligvis) er et trekantsdrama med omdrejningspunkt i ikonet Ian Curtis, der var frontmand i hedengangne Joy Division, inden han hængte sig, blot 23 år gammel. Helt efter rockstjerne-bogen, men her præsenteret uden plat mytologisering. Curtis’ førtidige afgang skyldtes ikke mindst hans splittelse i forholdet til to kvinder, som han elskede lige højt, samt en i sidste ende manglende evne til at afbalancere frygten for og længslen efter tabet af kontrol, accentueret af sangerens epileptiske anfald, der ufrivilligt blev integreret i bandets sceneshow.

Sort kat, hvid kat (Crna macka, beli macor) (1998) Den serbiske sigøjner, Matko, indblandes i en større sag om smugleri af brændstof, da den rige, kokain-sniffende disco-gangster, Dadan, snyder ham og sætter ham i uoverskuelig gæld. Dadan kræver, at Matkos søn Zare gifter sig med hans lillesøster, Afrodite, men de unge har ingen interesse i hinanden. Zares farfars død lader til at være midlet til at undgå tvangsægteskabet, da ingen sigøjner vil holde bryllup og begravelse på samme dag, men Dadan er så opsat på, at brylluppet skal finde sted, at han fryser den afdøde ned og gemmer ham på loftet. Det ser ud til at brylluppet skal stå, men først skal de involverede udsættes for flere bizarre uheld og misforståelser.

Danni (2007) 12-årige Sebbe og hans ven Kevin har ikke det store held med piger. Faktisk har ingen af dem været i nærheden af noget, der minder om en kæreste. Men da den seje og smukke pige Danni - der egentlig hedder Danielle - og hendes lillebror Dennis flytter ind på opholdsstedet Lindely ved siden af Sebbes hus, sker der noget. Sebbe bliver forelsket - problemet er bare, at Kevin også er blevet forelsket i Danni. Det fører til forvirrede følelser, jalousi og en dramatisk flugt - vejen til det første kys er ikke let. I baggrunden lurer også de voksnes problemer med den svære kærlighed. Sebbes arbejdsgiver Erik (Dick Kaysø), der bestyrer distributionen af reklamer og ugeaviser, rådgiver Sebbe i det komplicerede forhold til kvinder. Men Erik er desillusioneret med hensyn til kærlighed, han har mistet sin kone og forsøger at holde den meget interesserede Ulla fra livet, så hans råd er ikke de bedste. Også Sebbes forældre har kærlighedskvaler. Moren (Camilla Bendix) har en affære, og da faren (Nikolaj Lie Kaas) opdager hendes sidespring, smider han hende ud. Så for Sebbe er der heller ikke på hjemmefronten den store hjælp at hente, til hvordan han skal takle sin hemmelige forelskelse i Danni.

VOKSEN

Accident; Beowulf; Biblen; Ekko; Hoffman; The Mist; Ondskabens trilogi; Ran; Silk; Time; Woman Times Seven; Anne of Avonlea(TV); L'armée des ombres; Bigger Than Life; Céline and Julie Go Boating; The Innocents; Lark Rise to Crandleford(TV); Paris nous appartient; Theorem; The Band's Visit; The Sopranos - 3(TV); The Sopranos - 4(TV); Familien Ashton - 2(TV); Herskab & tjenestefolk - 5(TV); Va, vis et deviens; Klovn - 1(TV); Klovn - 2(TV); Klovn - 3(TV); Klovn - 4(TV)

BØRN

Bamses billedbog - Bamse, Kylling og Ælling møder det lille snupsedyr; Kikkebakke boligby; The Little Cars - det store løb; The Little Cars - eventyr i Raceopolis; Rorri racerbil - af sted Rorri; Rorri racerbil - første dag for Rorri; Små Einsteins - hurra vi har en opgave!; Små Einsteins - på opdagelse sammen; Torvet

Ingen kommentarer: