fredag den 26. februar 2010

DVD titler - Februar 2 - 2010

VOKSEN

Blu-ray

Inglourious Basterds (2009) Instruktion: Quentin Tarantino. Nazisterne slagtede Shosannas familie. Nu står hun i centrum for en storstilet hævnaktion. Takket være en glamourøs filmstjerne, der har bånd til modstandsbevægelsen, er premieren på tyskernes seneste nationalromantiske bjergfilm henlagt til Shosannas biograf i Paris. På gæstelisten står såvel Hitler som hendes banemand, den belevne major Landa, samt en jødisk bataljon af barske skalpejægere, Inglourious Basterds. Inglourious Basterds er nomineret til 8 Oscars, bl.a. bedste film og bedste instruktør, men også i kategorien bedste mandlige birolle, hvor østrigsk-fødte Christoph Waltz gør det helt forrygende i rollen som major Hans Landa.

Nordwand (North Face) (2008) Instruktion: Philipp Stölzl. Ingen havde overlevet tidligere. Men Führeren krævede et mirakel. 1936. Ingen havde tidligere været i stand til at bestige den næsten lodrette nordside af Eiger – alpernes mest frygtede bjerg - en 1800 meter høj, lodret væg, som det hidtil ikke er lykkedes for nogen at besejre. I forbindelse med de Olympiske Lege i Berlin ville Hitler vise muskler for omverdenen og lovede guld og ære til de unge tyskere, der vovede at tage udfordringen op. To venner, Toni og Andi, ankommer til foden af bjerget sammen med rivaler fra hele Europa. Hvem bliver de første til at besejre det, der kaldes Dødens bjerg? Actioneventyret North Face anses, med dens åndeløse scener og halsbrækkende stunts, for at være den bedste bjergbestigerfilm, der nogensinde er blevet lavet.

DVD

Pasolini - 5 DVD Collection (1962-1975) Indeholder: Mamma Roma (1962); The Decameron / Decamerone (1970); Arabian Nights / Tusind og en nat (1974); The Canterbury Tales / Canterbury-fortællingerne (1972); Salò o le 120 giornate di Sodoma / Salo - 120 dage i Sodoma (1975).
Den kompromisløse italienske filmskaber Pier Paolo Pasolini havde en varm kærlighed for de udstødte og fredløse i samfundets udkant. Mamma Roma, om en prostitueret kvindes kamp for sit barn, blev hans store internationale gennembrud og blev nomineret til Guldpalmen i Cannes. Hans berømte "Trilogy of Life" udforsker kunsten og den menneskelige erotik i sensuelle smukke billeder, og trilogien omfatter filmene Decamerone, Tusind og en nat og Canterbury-fortællingerne. Pasolinis sidste film, inden han blev myrdet, blev den berygtede, og i mange år forbudte, Salo - 120 dage i Sodoma; en af historiens mest rystende filmoplevelser.
 
Når naturen kalder (Call of the Wild) (2000) Jack Londons elskede klassiker er i denne 13 timers tv-serie hensat til en mineby i Alaska, hvor teenageren Miles Challenger bor sammen med ulvehunden Buck under guldfeberen i slutningen af det 19. århundrede.Indbyggerne i den lille by, 40 Mile, er en broget forsamling af bryske minearbejdere, smarte byboere og sære eksistenser. Hunden Buck lever et roligt og komfortabelt liv hos Dommer Miller, men guldfeberen, der raser over hele Californien, vender op og ned på hundens tilværelse. De mange guldgravere har brug for hunde, og en forræderisk gartnermedhjælper stjæler Buck og videresælger ham. Shane Meier ses i hovedrollen som drengen Miles, mens Nick Mancuso spiller John Thornton.

Hvis du vil læse Jack Londons berømte fortælling, kan denne selvfølgelig lånes på biblioteket: Jack London: Når naturen kalder.


The reader (2008) Instruktion: Stephen Daldry. Det hele begynder som en simpel og blussende erotisk kærlighedshistorie i efterkrigstidens Tyskland, da den 15-årige Michael indleder et forhold til den modne og langt ældre kvinde, Hanna. Efter en lidenskabelig sommer forsvinder Hanna sporløst og efterlader Michael uforstående tilbage. Først 8 år senere, da han som ung jurastuderende overværer en række retssager mod krigsforbrydere, møder han atter sin tidligere elskerinde. Hanna står tiltalt for en forfærdelig forbrydelse, men nægter at forsvare sig selv og langsomt går det op for Michael, at hun muligvis gemmer på en hemmelighed mere skamfuld end mord...
The Reader er et fremragende medrivende drama af instruktøren af The Hours, Stephen Daldry. Filmen, der er baseret på den prisvindende roman Højtlæseren af Bernhard Schlink, blev nomineret til 5 Oscars® og Kate Winslet vandt både en Oscar®, en Golden Globe og en Bafta Award for sin helt fantastiske præstation.

Velsignelsen (2009) Instruktion: Heidi Maria Faisst. Katrine og Andreas er et par i starten af 30'erne. De bliver forældre for første gang til en yndig lille pige. Alt er tilsyneladende glæde og idyl, lige til Andreas må tage til Amsterdam nogle dage med sit arbejde. Katrine har svært ved sin rolle som mor og rækker ud efter sin egen mor Lise for at få hjælp. Men det, der skulle have været en hjælp og en støtte for Katrine, bliver til en kamp. En kamp for at skabe et bånd til sin nyfødte datter og samtidig forsøge at finde vejen gennem et snørklet og betændt forhold til sin dominerende mor. Katrine prøver at finde sin plads i en ny tilværelse, der langsomt synes at gå i opløsning.

Inglourious Basterds (2009) Instruktion: Quentin Tarantino. Nazisterne slagtede Shosannas familie. Nu står hun i centrum for en storstilet hævnaktion. Takket være en glamourøs filmstjerne, der har bånd til modstandsbevægelsen, er premieren på tyskernes seneste nationalromantiske bjergfilm henlagt til Shosannas biograf i Paris. På gæstelisten står såvel Hitler som hendes banemand, den belevne major Landa, samt en jødisk bataljon af barske skalpejægere, Inglourious Basterds. Inglourious Basterds er nomineret til 8 Oscars, bl.a. bedste film og bedste instruktør, men også i kategorien bedste mandlige birolle, hvor østrigsk-fødte Christoph Waltz gør det helt forrygende i rollen som major Hans Landa.

The Great Buck Howard (2008) Instruktion: Sean McGinly. Det er efterhånden ved at være længe siden den store illusionist, Buck Howard nød de utallige TV-shows og rampelyset i Las Vegas. I dag er hans optræden og stil noget forældet, og han kan knap fylde et faldefærdigt forsamlingshus. Men en urokkelig tro på egen berømmelse og talent, er Buck overbevist om at det blot handler om at finde en ny tur-manager og PR-assistent. Det bliver den unge Troy, der netop er droppet ud fra sine jura-studier, der får den stora opgave at stå for Buck Howards come-back. Og med hjælp fra den fyrige PR-kvinde og en god portion held, lykkes det måske for Troy at få den store Buck Howard tilbage i rampelyset. Det er Colin Hanks, som spiller den unge Troy. Han er i det virkelige liv søn af Tom Hanks og de to spiller også far og søn i denne film.

Until the End of the World (1991) Instruktion: Wim Wenders. Solveig Dommartin spiller en kvinde, der i Frankrig slår sig sammen med en fyr (William Hurt), der er på flugt fra loven. CIA, der er på nakken af ham, er ude efter en opfindelse, hans far har begået, som kan optage éns drømme. På deres flugt kommer de jorden rundt og ender i Australien i faderens laboratorium.
Vil du læse om Wim Wenders' film og hans baggrund, kan følgende titel anbefales: Billedernes logik: essays og samtaler.

Minnie and Moskowitz (1971) Instruktion: John Cassavetes. Minnie bryder endelig op fra et sjæledræbende forhold med en gift mand og falder helt uventet for parkeringsvagten Seymour Moskowitz. Han har hverken udseende, talent eller karriere, men en strålende personlighed, der tager Minnie med storm. De har måske ikke nogen fremtid sammen, men pludselig blev nuet så uendeligt meget sjovere. John Cassavetes og hustruen Gena Rowlands lavede ti film sammen i løbet af deres lange ægteskab, og Minnie & Moskowitz - om et usædvanligt umage par, der prøver at finde deres plads i tilværelsen i et vidunderligt kaotisk New York - anses for at være en af de bedste, og definitivt den sjoveste af alle.
I Raymond Carveys American dreaming: the films of John Cassavetes and the American experience kan du læse mere om John Cassavetes. Han var en pionér inden for de amerikanske uafhængige lav-budget film, hvori han ofte brugte improvisation.

Odd Man Out (1947) Instruktion: Carol Reed. I denne stilfulde og veltrimmede kriminalgyser er James Mason i sit es som IRA-lederen Johnny McQueen, der skjuler sig hos en mor og en datter i et hus i Belfast, mens han planlægger et røveri, der skal skaffe gruppen midler til at forsætte deres politiske aktiviteter. Da røveriet udføres, går tingene galt. Johnny bliver såret og når ikke tilbage til sit skjulested. En storstilet og hidsig menneskejagt sættes nu ind på at opspore den sårede Johnny.

Livvagterne. Episode 7-8 (TV-serie) (2008-2009)
Livvagterne. Episode 9-10 (TV-serie) (2008-2009)
Forbrydelser begået i et ideologisk lys reducerer mennesker til symbolske ofre for en større sag. I Mai Brostrøm og Peter Thorboes tredie successerie for DR drama sætter en gruppe af PET livvagter livet på spil i demokratiets tjeneste – hvad enten det drejer sig om beskyttelse af ministre mod yderligtgående politiske kræfter såvel som sindsforvirrede stalkere, overvågning af terrormistænkte eller forsøg på at forhindre et attentat på en udenlandsk minister. Igennem 5 intense og spændingsmættede handlingsdele fordelt på 10 afsnit følges de 3 livvagter Jasmina, Rasmus og Jonas i deres udvikling fra kandidater på optagelsesprøve over undercover operationer til rollen som menneskeligt skjold for fremtrædende personer. Serien går tæt på virkeligheden og på højaktuelle hændelser og giver et spændende indblik i PET’s arbejde. 

Danmarks Radio har udarbejdet en hjemmeside specielt til denne serie og den kan besøge her:
www.dr.dk/dr1/livvagterne

Fri os fra det onde (2009) Instruktion: Ole Bornedal. I Fri os fra det onde vender det lykkelige ægtepar Johannes (Lasse Rimmer) og Pernille (Lene Nystrøm) og deres to børn tilbage til Johannes' fødeby i den jyske provins. De får hjælp til at istandsætte det nyindkøbte hus af den tidligere torturfange Alain fra Balkan, som netop er ved at få troen på livet tilbage og er i færd med at genoprette en ordentlig tilværelse. Johannes' bror Lars (Jens Andersen) er en ganske anden historie. Han har boet i landsbyen altid og arbejder nu som langturschauffør, når han ikke lige drikker sig fuld på den lokale bodega. Han har netop gjort sin kæreste (Pernille Valentin) gravid, og det får ham til at indse, at han vil leve et andet og bedre liv. Men skæbnen har andre planer, og en dag kommer han til at køre den ældre kvinde Anna ned ude på hovedvejen. Det lykkes ham at få plantet falske beviser, der placerer skylden hos Alain, og så ruller lavinen, der forvandler den fredelige provinsidyl til en regulær krigszone.

Trapez (Trapeze) (1956) Instruktion: Carol Reed. Mike Ribble var engang en stor trapez-kunstner, og den eneste som kunne udføre den farlige tre-dobbelte somersault – men det var inden hans uheld. Tino, en ung og ivrig mand, tilslutter sig cirkusset og får overbevist den skadede Mike om, at han skal skal lære ham "The Tripple". Imens prøver Lola at komme ind i varmen, og hendes tilstedeværelse skaber friktion imellem de to mænd. Oplev Oscar-vinderen Burt Lancaster i sit livs rolle som Mike Ribble. Trapez er baseret på Max Cattos roman The killing frost.

This sporting life (1963) Instruktion: Lindsay Anderson. Lindsay Andersons film fra 1963 er en af de sidste af betydning fra perioden omkring "The British New Wave". Den foregår i Nordengland og følger en ung rugbyspiller (Richard Harris), hvis romantiske liv ikke helt er på højde med hans sportspræstationer. Kynisk går han efter at blive stjerne på det lokale hold, men samtidig forhindrer hans vrede natur ham i at komme tæt ind på livet af sin værtinde, som han egentlig gerne så som kvinden i sit liv.

BØRN

DVD

Fanboys (2008) Instruktion: Kyle Newman. Eric, Linus, Hutch og Windows er hardcore Star Wars-fans, og de kan næsten ikke vente til 1999-premieren på den første nye Star Wars film i over 15 år. Men da det viser sig, at Linus er dødeligt syg af kræft og sandsynligvis ikke lever længe nok til at opleve premieren, beslutter drengene sig for at fremskynde begivenhederne. De starter bilen og rejser tværs over USA for at bryde ind på George Lucas' Skywalker Ranch og stjæle en kopi af filmen.

Minisekterne - del 7 (2006-2008) Hvis du kigger rigtig godt efter i haven, ved marken på landet, mellem græsstråene i parken - så finder du den: Insekternes vilde, lille verden med mariehønen, der elsker at mobbe fluerne, den sultne edderkop, der aldrig fanger noget i sit spind og den forvirrede og forunderlige myreflok.
Minisekterne er et mix mellem naturdokumentar og 3D insekt-tegnefilm som Antz og Græsrødderne. Men serien er ikke kun målrettet børn, selvom det kunne lyde sådan, da humoren og animationerne indeholder så mange referencer til oplevelser og følelser, vi alle kan relatere til.

Mysteriet i Månedalen (2008) Instruktion: Gabor Csupo. Da hendes far dør, arver den 13 år gamle Maria Merryweather en bog fuld af hemmeligheder, der vil ændre hendes skæbne for altid. Som den sidste tilbageværende Måneprinsesse er Maria ansvarlig for at redde familiens forfaldende herregård Moonacre fra at blive ødelagt af en gammel forbandelse. Maria forlader sit trygge liv i London for at leve med sin excentriske og underlige onkel Sir Benjamin i Månedalen. Her afslører hun gradvist en gammel familiefejde mellem sin egen Merryweather-klan og De Noir-klanen. Nu ligger ansvaret for at skabe fred i dalen og ophæve forbandelsen, som har skadet hendes familie i generationer, på den 13 årige piges små skuldre. Og Maria er nødt til at handle hurtigt, hvis hun skal klare opgaven før næste fuldmåne...

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Vil denne blog stadig blive opdateret, selvom Københavns kommunes biblioteker har fået ny hjemmeside?

jespernr sagde ...

Jeg savner også opdateringer om de nye film fra biblioteket!

Plz. Kom tilbage med det fremragende overblik :-)